Goochelen

Onze tijd kent bijna geen mysterieuze geheimen meer : de wereld lijkt te worden geregeerd door nuchterheid en berekenbaarheid. Des te sterker maken goochelaars en illusionisten opgang. We laten ons graag vermaken door kunstenaars die de natuurwetten op hun kop zetten, kaarten en ballen uit het niets grijpen en weer laten verdwijnen, die gedachten lezen, meisjes doormidden zagen of in de lucht laten zweven.

Getoverd wordt er echter niet alleen op het toneel en de televisie ; goochelen is een leuk alternatief voor iedereen die een actieve en originele hobby wil beoefenen. Wie zich de goochelkunst meester maakt, bezit een fantastisch middel om de mensen in zijn omgeving te fascineren.

Hoe lukt het de kunstenaar de natuurwetten op te heffen ? De goochelkunst leeft van geheimen. En daarmee komen ook de problemen. Wat gebeurt er als goochelgeheimen bekend worden ? Is dat niet het einde van de goochelkunst ? Er zijn vandaag nog goochelaars die de geheimen van hun 'gilde' voor zich willen houden. Zij vergeten echter daarbij, dat zij wellicht ook eens met een boek of dvd door het venster van het rijk van illusies hebben kunnen kijken. "De goochelkunst moet voortleven, ook nadat al uw scheppers zijn gestorven" schreef één van de grootste goochelkunstenaars Will Goldston.

Bij goochelen komt meer kijken dan alleen de kennis van het geheim van de trucs. Een belangrijke rol spelen ook het gevoel om van goochelen een kunst te maken en de techniek van de presentatie.

Wanneer je informatie wilt over gespecialiseerde boeken, dvd's en/of goocheltrucs, kan je altijd terecht bij Select Magic of Mephisto. Wellicht vind je interessante websites over magie op goochelen.start.be.

Zin om een truc te leren waarvan het publiek steil achterover slaat ? Het enige wat er van je gevraagd wordt, is een beetje oefening, maar dan zal het effect ook verbijsterend zijn.

De Magische Klok : een toeschouwer neemt een getal in gedachten. Je zegt aan welk getal hij denkt en voorspelt ook welke kaart hij zal kiezen, lang voordat hij z'n keuze maakt ! Leer deze truc.